Чому завернули е-декларації: у НАЗК кажуть, Держспецзв'язку

Чому завернули е-декларації: у НАЗК кажуть, Держспецзв'язку "в муках народжує пояснення"

Укрінформ
Державна служба спеціального зв’язку відмовила у видачі сертифікату безпеки системи електронного декларування, але досі на надала НАЗК документи, на підставі яких таке рішення було ухвалене.

Про це член Національної агенції з питань запобігання корупції Руслан Рябошапка написав на своїй сторінці у  Facebook

«Зауваження Держспецзв'язку до НАЗК так і не надійшли. За нашими даними, їх саме зараз народжують у муках. А це, до речі, склад кримінального злочину: як експертна комісія відмовила у видачі атестату, не маючи перед собою тексту зауважень? На підставі чого? Це явно має ознаки службового підроблення», - написав Рябошапка.

Інформацію про те, що Держспецзв'язку досі не надала свої зауваження, підтвердив в ефірі «112 Україна» директор ТОВ "Міранда", що є розробником програмного комплексу е-декларування Юрій Новіков. За його словами, раніше на засіданні домовилися про те, що необхідні документи служба надасть НАЗК о 14 годині, але вже є неофіційна інформація, що їх доставлять в агентство не раніше 17 год.

Як повідомлялося, відповідно до рішення НАЗК, система е-декларування має розпочати роботу в 00 годин 00 хвилин 15 серпня 2016 року. Починаючи з моменту запуску першими - протягом 60 днів - декларації мають подати особи, які згідно зі статтею 50 Закону України «Про запобігання корупції» займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців - починаючи від президента, глави уряду, народних депутатів, міністрів і закінчуючи керівниками департаментів виконавчих органів влади. Всі інші державні службовці почнуть заповнювати електронні декларації вже з 1 січня 2017 року.

11 серпня Президент України Петро Порошенко заявив, що повноцінне електронне декларування доходів посадовців неодмінно почнеться 15 серпня, і недосконалість закону чи програмного забезпечення не можуть бути підставою для перенесення початку декларування.

Але 12 серпня Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації відмовила у сертифікації комплексу збирання та обробки електронних декларацій (КСЗІ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-