Підтримка України є ключовим елементом польської безпеки - історик

Підтримка України є ключовим елементом польської безпеки - історик

Укрінформ
Підтримка України є ключовим елементом польської безпеки, переконаний Казімєж Вуйціцький зі Східноєвропейського інституту Варшавського Університету.

Про це повідомляє Польське радіо.

«Польща будь-якою ціною повинна підтримувати українську державу. Тому що, як, і чи, Україна протримається – це буде вирішальним для нашої безпеки», - сказав він.

Вуйціцький наголосив, що стабільність України є ключовою для стабільності в регіоні – це повинні зрозуміти поляки. На думку історика, Україна перейняла якоюсь мірою роль Польщі як граничної держави.

Упродовж останнього тижня значно зросла напруга на лінії Київ-Москва. Україна посилила бойову готовність своїх військ на кордоні з Кримом та на лінії конфлікту на Донбасі. Через це Вуйціцький нагадав, що вплинути на російську політику та її лідера може НАТО та сильний в економічному плані Захід.

Як повідомлялось, у середу російська ФСБ поінформувала, що в Криму вдалося запобігти терактам, які мали атакувати інфраструктуру півострова. За інформацією ФСБ, організацією терактів нібито займалися українські диверсійно-розвідувальні групи, а наказ дало керівництво українського Міністерства національної оборони. Російські спецслужби похвалилися ліквідацією на півострові мережі української розвідки.

Київ звинувачення відкинув і заявив, що Москва шукає привід для військової агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-