Гройсман обурений ситуацією з е-декларуванням

Гройсман обурений ситуацією з е-декларуванням

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман обурений заявою Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації (ДССЗЗІ) про відмову у сертифікації системи електронного декларування.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Я не бачу жодних виправдань тому, що за два дні до передбаченого терміну введення в дію системи електронних декларацій приймається таке рішення”, - зазначив Гройсман.

Він додав, що комусь очевидно дуже не хочеться, щоб ця система, яка має на меті антикорупційні цілі, реально запрацювала і заради цього ставиться під загрозу не тільки довіра суспільства до влади, а й репутація України в очах міжнародних партнерів.

“Я уже попередив керівництво НАЗК і ДССЗЗІ — у них є ще два дні на виправлення ситуації. Якщо система е-декларування не буде запущена вчасно, то я буду добиватись того, щоб усі, хто не забезпечив вчасного запуску системи, включаючи керівництво цих органів, понесли за це саму жорстку персональну відповідальність”, — заявив пре’єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, відповідно до рішення НАЗК, система е-декларування має розпочати роботу в 00 годин 00 хвилин 15 серпня 2016 року. Починаючи з моменту запуску, першими - протягом 60 днів, декларації мають подати особи, які згідно зі статтею 50 Закону України «Про запобігання корупції» займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч високопосадовців - починаючи від Президента, Глави уряду, народних депутатів, міністрів і закінчуючи керівниками департаментів виконавчих органів влади. Всі інші державні службовці почнуть заповнювати електронні декларації вже з 1 січня 2017 року.

11 серпня Президент України Петро Порошенко заявив, що повноцінне електронне декларування доходів посадовців неодмінно почнеться 15 серпня, і недосконалість закону чи програмного софт-забезпечення не можуть бути підставою для перенесення початку декларування.

12 серпня Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації відмовила у сертифікації комплексу збирання та обробки електронних декларацій (КСЗІ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-