Діаспора закликала Трюдо відключити Росію від SWIFT і надати Україні зброю

Діаспора закликала Трюдо відключити Росію від SWIFT і надати Україні зброю

Укрінформ
Конгрес українців Канади закликав канадських законодавців та урядовців посилити санкції проти Росії та надати Україні озброєння.

Про це йдеться у листі, направленому міністрам та депутатам федерального парламенту Канади від імені української організації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«КУК закликав Канаду рішуче засудити брехливі обвинувачення Росією України; відчутно посилити санкції проти РФ, включно із відключенням Росії від міжнародної системи платежів SWIFT, та негайно надати Україні оборонне озброєння, зокрема протитанкове та інше обладнання, необхідне їй для захисту своєї територіальної цілісності та життя цивільного населення», - пояснили у Конгресі.

На переконання Павла Грода, президента Конгресу українців Канади, нещодавні провокативні дії Росії вимагають твердої реакції міжнародної спільноти. «Сміховинні обвинувачення, які Путін висуває стосовно України, є частиною випробуваного російського сценарію створення кризи і подальшої «відповіді» на неї шляхом військової агресії. Ми вже бачили це раніше: у Грузії, Криму та на окупованих Росією територіях Донецької та Луганської областей», - заявив Грод.

За його словами, пересування російських підрозділів та озброєння, разом із необґрунтованими обвинуваченнями на адресу України є «надзвичайно тривожною ознакою того, що РФ має намір серйозно посилити своє військове вторгнення в Україну». «КУК рішуче засуджує російську військову ескалацію, її агресивні, провокативні заяви та постійну відмову дотримуватися режиму припинення вогню у східній Україні», - наголосили у Конгресі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-