Летальна зброя Україні може посварити США та Європу - Пайєтт

Летальна зброя Україні може посварити США та Європу - Пайєтт

Укрінформ
Уряд США не поспішає надавати зброю Україні, оскільки побоюється, що така форма допомоги може призвести до розколу між Америкою та її європейськими союзниками.

Про це Надзвичайний та Повноважний Посол Сполучених Штатів Америки Джеффрі Пайєтт заявив у своєму інтерв’ю газеті «День».

«Коли ж вести мову про надання летальної зброї, то висновки мого уряду були такими: хоч щоб ми зробили стосовно надання летальної допомоги, це буде з перевагою компенсовано поставками Кремля, і збільшить ризик розколу з нашими європейськими союзниками. І, на мою думку, останнє є найважливішим», - сказав Пайєтт.

Посол переконаний, що США і так «зробили дуже багато» в плані забезпечення української армії спеціальним обладнанням, і що «варто зосередитись» саме на такій формі допомоги Україні.

«На допомогу у сфері безпеки, посилення оборонних спроможностей України виділено 600 млн доларів. Спектр цієї допомоги розширюється. У вихідні, що передували 4 липня (День незалежності США – ред.), я разом з Президентом Порошенком брав участь у прийомі великої кількості протибатарейних і протимінометних радарів. Два тижні тому ми поставили низку дронів. Ще раніше ми поставили майже тисячу приладів нічного бачення. На мою думку, ми зробили дуже багато», - зазначив Пайєтт.

Окрім цього, посол наголосив також на важливості допомоги у навчанні українських військових, яку надає уряд США.

«Я також вважаю дуже важливою тренувальну діяльність, яка приносить велику вигоду Україні, та зберігає життя українських солдатів», - сказав Пайєтт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-