Парубій: Росія вкотре захоплює українських заручників для політичних торгів

Парубій: Росія вкотре захоплює українських заручників для політичних торгів

Кримська криза
Укрінформ
Росія вкотре захоплює українських заручників для продовження політичних торгів, бо тепер апелює заявами, що до владнання ситуації не вестиме переговори у Нормандському форматі.

Про це заявив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій. 

"Росія вчергове захоплює українських заручників для продовження політичних торгів. Підтвердженням того, що дана провокація є частиною політичних ігрищ, є заяви очільників Російської Федерації про фактичну відмову представників Росії від проведення переговорів у Нормандському форматі", - наголосив спікер парламенту.

Так, за словами Парубія, поширення фальшивих заяв ФСБ Росії щодо затримання нібито диверсійних українських груп, які начебто планували здійснити ряд терористичних атак на цивільні об'єкти окупованого Криму, є свідомою провокацією російських спецслужб та складовою частиною гібридної війни.

"На жаль, знову заручниками політики Кремля стали громадяни України. Ще належить з'ясувати, ким і яким чином вони були переправлені на територію Криму. Хоча мета цієї спецоперації очевидна - дискредитувати Збройні сили України. Провокація не вдалась. У підтасовані факти не повірив ніхто. Однак для усієї української влади та громади актуальним залишається питання негайного визволення з полону українських громадян, які стали черговими заручниками путінського режиму", - зазначив він.

На думку Парубія, російська пропаганда використовує цей фейк для нагнітання чергової хвилі антиукраїнської істерії в Росії, а російська воєнщина намагатиметься використати його для посилення обстрілів української території та виправдання діяльності власних диверсійно-розвідувальних груп, які останніми тижнями дуже часто намагаються прорватися або просочитися крізь українські блокпости.

Як повідомляв Укрінформ, МЗС РФ заявило, що Росія не проводитиме зустрічі у нормандському форматі, поки не буде "позитивних зрушень з боку Києва", а також "не залишить без наслідків загибель російських військовослужбовців". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-