Кримська криза: Радбез ООН сьогодні проведе закриті консультації

Кримська криза: Радбез ООН сьогодні проведе закриті консультації

Укрінформ
За кілька годин Рада Безпеки ООН проведе засідання у форматі закритих консультацій щодо російських провокацій у Криму. 

Про це повідомляє у своєму Twitter Місія України при НАТО. 

"За кілька годин Рада Безпеки ООН проведе засідання у форматі закритих консультацій щодо російських провокацій в Криму", - йдеться у повідомленні. 

У Місії додали, що на доручення Президента Петра Порошенка Україна ініціює проведення сьогодні консультацій Ради Безпеки ООН щодо провокацій Кремля у Криму. 

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін під час наради Президента з керівниками силових відомств повідомив, що наразі вже розпочато консультації в Раді Безпеки ООН щодо провокацій РФ в окупованому Криму.

Як повідомлялося, 10 серпня ФСБ Росії заявила, що запобігла скоєнню терактів в окупованому Криму на "критично важливих об’єктах інфраструктури і життєзабезпечення півострова", у підготовці яких звинуватила Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Президент України Петро Порошенко назвав звинувачення Кремля щодо Криму "безглуздими і цинічними".

У Генштабі Збройних сил України спростували заяву Федеральної служби Росії і назвали її провокацією. Державна прикордонна служба України заявила, що Росія в останні дні стягнула оснащених новою технікою військових до адмінмежі між анексованим нею Кримом і материковою Україною, і закликала українців утриматися від поїздок до півострова.

Міністерство закордонних справ України заявило, що в Україні рішуче засуджують заяви Росії про причетність Києва до "тероризму" в анексованому Криму як організовану Кремлем чергову провокацію і відкидають всі ці звинувачення як безпідставні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-