НАБУ з березня з’ясовує, куди поділись гроші на «Стіну»

НАБУ з березня з’ясовує, куди поділись гроші на «Стіну»

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро веде розслідування за фактом розкрадання державних коштів на будівництві "Стіни" на кордоні з РФ ще з кінця березня 2016 року.

Про це йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на офіційний запит народних депутатів, яку оприлюднила на своїй сторінці в Facebook народний депутат Олена Сотник.

"Національним антикорупційним бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000000870 від 29.03.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.  5 ст. 191 КК України, за фактом розтрати шляхом зловживання службовим становищем грошових коштів Державного бюджету України, виділених на реалізацію проекту "Стіна" на державному кордоні України з Російською Федерацією", – йдеться у документі за підписом заступника генпрокурора-керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Як відомо, про запуск проекту "Стіна" на кордоні з РФ було оголошено у вересні 2014 року. В травні 2015 уряд видав розпорядження згідно з яким на проект планувалося витрати протягом трьох років більше 4 млрд грн. За прогнозами тодішнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, проект мав завершитися до 2018-го року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-