Жодних підтверджень звинуваченням Росії немає - ЄС

Жодних підтверджень звинуваченням Росії немає - ЄС

Кримська криза
Укрінформ
Європейський Союз не вбачає підтвердження заявам Москви про події в Криму та наголошує на підтримці цілісності України, включно з Кримом.

Про це йдеться у коментарі представництва ЄС в Україні, що наданий на запит "Європейської правди".

"Нам не відомо про жодні докази на підтвердження заяв Росії щодо події в Армянську... Ми твердо залишаємося на позиції підтримки територіальної цілісності та суверенітету України, а також програми реформ. ЄС закликає до мирного вирішення конфлікту, включно з тим, що йде в східній Україні", - заявив керівник відділу преси та інформації дипмісії Юргіс Вільчинскас.

Він наголосив, що це – офіційна позиція ЄС, і нагадавши про засудження Євросоюзом незаконної анексії Криму з боку РФ.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня російська ФСБ поширила заяву про нібито дві спроби українських військових напасти на Крим (під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ) і влаштувати там теракти, а президент РФ Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона "переходить до терору".

Міністерство оборони України спростувало інформацію, поширену ФСБ, про участь підрозділів Головного управління розвідки МОУ в диверсійній діяльності на території тимчасово окупованої АР Крим та назвало її спробою РФ відвернути увагу місцевого населення і світової спільноти від перетворення півострова на ізольовану військову базу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-