Матеріали щодо Онищенка вже передали в Інтерпол

Матеріали щодо Онищенка вже передали в Інтерпол

Укрінформ
Національне бюро Інтерполу в Україні отримало матеріали для оголошення в міжнародний розшук народного депутата Олександра Онищенка і передало їх у центральний офіс.

Про це повідомив начальник укрбюро Інтерполу Василь Неволя в ефірі телаканалу "112 Україна".

"Матеріали (щодо Онищенка. - Ред.) ми вже передали у першій половині дня, так що можна сказати, що вони вже перебувають на розгляді Генерального секретаріату (Інтерполу. - Ред.)", - зазначив він.

Водночас Неволя не зміг назвати конкретні терміни розгляду цих матеріалів, однак висловив припущення, що це процедура може тривати від двох-трьох днів до тижня, однак не виключено, що й довше.

Як повідомлялося, 27 липня Генпрокурор України Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру Онищенку. Дане повідомлення передали захисту і родичам депутата 28 липня. 29 липня Онищенко заявив, що перебуває у Великій Британії і вже подав прохання про надання йому політичного притулку.

5 липня Верховна Рада зняла недоторканність з Онищенком, а також надала дозвіл на його арешт. Його підозрюють у незаконному привласненні коштів шляхом створення "газової схеми". За попередніми даними, в результаті викритої схеми державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн.

Онищенка вже оголосили у всеукраїнський розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-