У БПП сказали, коли Рада може надати згоду на арешт Чауса

У БПП сказали, коли Рада може надати згоду на арешт Чауса

Укрінформ
Верховна Рада може розглянути питання про надання згоди на затримання та арешт судді Миколи Чауса 24 серпня. 

Таку думку висловив народний депутат, заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко, інформує прес-служба БПП. 

Депутат вважає, що питання зняття недоторканності із судді Чауса повинно вирішити керівництво ВР, проконсультувавшись з САП щодо необхідності проведення позачергового засідання.

«Також 24 серпня пройде урочисте засідання ВР, присвячене Дню Незалежності України, зокрема питання по судді Чаусу потрібно добавити в порядок денний цього засідання», – зазначив Гончаренко.

За його словами, для того, щоб кожного разу не збирати позачергове засідання ВР про надання згоди на арешт суддів-хабарників чи депутатів, потрібно проголосувати за скасування такої недоторканності.

"2 червня ми обмежили суддівську недоторканність, і нам потрібно переходити до відміни депутатської недоторканності, тому що сьогодні, аби затримати одного із сотень українських суддів, які продали свою мантію і молоток, нам потрібно збирати засідання ВР. Це – абсурд", – сказав Гончаренко.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Голова Верховної Ради Андрій Парубій пообіцяв невідкладно скерувати подання ГПУ щодо судді Чауса до профільного комітету, як тільки воно надійде до парламенту. Такого подання до Верховної Ради на цей час не надходило.

9 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили суддю Чауса на хабарі 150 тис. дол., які він зберігав у банках.

Чаус раніше був відомий тим, що вів кримінальні справи проти учасників Євромайдану, а також бізнесмена Юрія Іванющенка та екс-глави партії УКРОП Геннадія Корбана. У прокуратурі заявили, що мають намір вимагати для судді Чауса заставу в розмірі 3,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-