Антикорупційна прокуратура шукатиме Чауса вдома

Антикорупційна прокуратура шукатиме Чауса вдома

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура планує вручити підозру судді Дніпровського районного суду міста Києва Миколі Чаусу за місцем його проживання.

Про це в четвер заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомили в прес-службі САП.

«Ми не виключали таку можливість, тому нашим наступним кроком стане вручення підозри судді за місцем проживання» - зазначив він.

Як відомо, 9 серпня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили суддю Чауса на хабарі 150 тис. доларів США, які він вимагав за сприяння в отримані підсудним більш м'якого вироку за підозрою у вчиненні злочину пов'язаного із незаконним обігом наркотичних засобів.  

Дане правопорушення судді має ознаки злочину передбаченого ч.4. ст.368 КК України прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою в особливо великому розмірі, яка передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

11 серпня Холодницький підписав судді Чаусу повідомлення про підозру та його було викликано до САП для її отримання на 12:00, а пізніше до НАБ України для проведення слідчих дій, але Чаус так і не з'явився.

Чаус раніше був відомий тим, що вів кримінальні справи проти учасників Євромайдану, а також бізнесмена Юрія Іванющенка та екс-глави партії УКРОП Геннадія Корбана. У прокуратурі заявили, що мають намір вимагати для судді Чауса заставу в розмірі 3,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-