Холодницький розказав про перевірки тих, хто

Холодницький розказав про перевірки тих, хто "засвітився" у чорній бухгалтерії ПР

Укрінформ
У так званій справі щодо "чорної бухгалтерії" Парті регіонів тривають допити, але про просування у справі до оприлюднення результатів експертиз говорити рано.

Про це сказав керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький на брифінгу 11 серпня, повідомляє "Українська правда".

Результатів експертиз очікують не раніше 20 серпня.

"Справа дійсно не легка. І вже ми бачимо закиди про те, що на підставі одних підписів неможна направляти в суд. Ніхто не каже, що на підстав підписів справа буде направлена в суд. Кожна особа, яка там фігурує, – буде оцінюватися її загальний майновий стан, будинки, квартири і так далі їх і родичів", – сказав Холодницький.

"Доки немає висновків по перших експертизах, які були призначені у липні, доти ми нічого не можемо говорити… Ми орієнтовно очікуємо результат експертизи після 20 серпня – це ми тільки очікуємо, як воно буде, ми не можемо сказати", – додав він.

Холодницький утримався від подробиць: "Нас уже звинувачують у тиску на суддів, на адвокатів – зараз ще буде звинувачення у тиску на експертів".

"Тому чекаємо висновків експертизи – доки їх не буде, далі говорити нічого не можна. Але справа не стоїть – там є кілька напрямків роботи: політичний, економічний, – і люди, звісно, викликаються… Якщо хтось із топ-чиновників хоче зробити з виклику черговий PR-хід, я їм це не можу заборонити, але наслідки для них, певно що, будуть", – сказав він.

"Слідство триває, люди допитуються, експертизи проводяться. Швидко і якісно це бути (одночасно) не може", – наголосив Холодницький.

У свою чергу, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник додав: "Ми дійшли висновку, що частину матеріалів можливо буде передати до управління (Сергія) Горбатюка, оскільки вони пов’язані з тими подіями, які вони (Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури) розслідують".

"Уже була робоча зустріч із ним, досягнута певна домовленість – і я думаю, що частина цих матеріалів буде використана як докази у їхньому кримінальному провадженні", – додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-