У судді Чауса забрали закордонний паспорт, тож не втече - Ситник

У судді Чауса забрали закордонний паспорт, тож не втече - Ситник

Укрінформ
Детективи НБУ постійно контролюють місцеперебування судді Дніпровського районного суду міста Київ Миколи Чауса, затриманого з хабарем.

Про це директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник повідомив на брифінгу, передає кореспондент Укрінформу.

«Наскільки я знаю, детективи мають його закордонний паспорт, і якщо він (Чаус. - Ред.) не має іншого, перетнути кордон йому буде складно», - сказав Ситник.

За словами очільника НАБУ, детективи не можуть фізично обмежити Чауса в пересуванні, проте постійно контролюють його місцеперебування.

«Звичайно, ми знаємо, де він. Я майже переконаний, що він буде о 12 годині (на допиті. - Ред.) і будуть проведені відповідні процесуальні дії», - сказав керівник НАБУ.

Нагадаємо, у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі чекають Чауса сьогодні о 12:00 для вручення йому підозри і проведення допиту.

Суддю Дніпровського суду Миколу Чауса затримали у вівторок увечері під час отримання хабара у розмірі 150 тис. дол.

10 серпня він узяв відпустку до кінця літа.

Чаус вів кримінальні справи проти учасників Автомайдану, екс-глави партії УКРОП Геннадія Корбана, а також скасував розшук бізнесмена Юрія Іванющенка.

САП має намір звернутися до керівництва парламенту з проханням скликати позачергову сесію для позбавлення судді недоторканності.

Прокуратура вимагатиме для судді Чауса заставу в розмірі 3,7 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-