Після заяв ФСБ українські правозахисники не радять їхати до Криму

Після заяв ФСБ українські правозахисники не радять їхати до Криму

Укрінформ
Враховуючи широке трактування поняття тероризму і екстремізму в російському законодавстві, після заяв ФСБ про нібито відвернений терористичний акт на території анексованого півострова, українцям варто утриматися від поїздок до Криму.

Про це заявила керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, повідомляє портал "Лівий берег".

"Ми б порадили людям, які збираються їхати в Крим, якщо немає такої необхідності в цьому, подумати і, можливо, утриматися від поїздок", - сказала правозахисниця.

За її словами, в Криму буде посилено контроль і введені репресивні заходи.

"Можна очікувати, що будуть посилені контрольні, перевірочні заходи в тому числі на адміністративному кордоні з Кримом, можуть бути введені додаткові обмежувальні заходи. Реакція, яка може піти за цією заявою, не ясна, але те, що будуть застосовуватися різні заходи, які можуть призвести до безпідставних допитів людей, обшуків і кримінальному переслідуванню це цілком можливо очікувати", - роз'яснила Скрипник.

Вона також зазначила, що не зрозуміла справжня мета заяви російського ФСБ.

"Цілком можливо, що так там намагаються приховати власні провини і власні злочини", - додала керівник Кримської правозахисної групи.

Нагадаємо: у середу в ФСБ РФ звинуватили ГУР Міноборони України у підготовці терактів у Криму. У російському відомстві стверджують, що один з організаторів терактів - житель Запорізької області - затриманий і дає свідчення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-