Порошенко: Заяви Кремля про теракт в Криму - безглузді й цинічні

Порошенко: Заяви Кремля про теракт в Криму - безглузді й цинічні

Укрінформ
Звинувачення російською стороною України у тероризмі в окупованому Криму лунають так само безглуздо та цинічно, як заяви російського керівництва про відсутність російських військ на Донбасі.

Це наголосив Президент України Петро Порошенко щодо закидів спецслужб РФ про нібито підготовку Україною терактів в окупованому Криму, передає прес-служба Глави держави. 

"Ці фантазії - лише привід для чергових військових погроз на адресу України. Україна рішуче засуджує тероризм у всіх його проявах і формах та, відповідно, відкидає практику використання будь-яких терористичних заходів для деокупації Криму", - зазначив Порошенко.

Як акцентував Президент, саме Росія вже давно "щедро фінансує та активно підтримує тероризм на території України, піднявши його до рівня своєї державної політики – і в окупованих районах Донбасу, і в анексованому Криму, в стилі 30-х років минулого століття".

"Росії не вдасться своїми провокативними заявами дискредитувати Україну в очах міжнародного співтовариства та добитися скасування заслужених санкцій, запроваджених з боку наших партнерів", - зазначив Глава держави, закликавши російське керівництво зосередитися на "сумлінному дотриманні основоположних норм міжнародного права, передусім щодо поваги до суверенітету, територіальної цілісності та прав людини".

Він також висловив очікування щодо того, що РФ забезпечить належну імплементацію безпекових аспектів Мінських домовленостей, "в тому числі через використання механізмів Нормандського формату".

"Україна віддана відновленню своєї територіальної цілісності та суверенітету, включаючи припинення окупації Криму, виключно політико-дипломатичними засобами", - резюмував Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-