Матері полонених припинили голодування - Геращенко

Матері полонених припинили голодування - Геращенко

Укрінформ
Матері та дружини українських військовополонених, які незаконно утримуються в ОРДЛО, припиняють голодування під Адміністрацією Президента і збираються їхати самостійно у Донецьк.

Про це у Фейсбуці повідомляє Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях нардеп Ірина Геращенко. 

"Мами і дружини полонених припинили голодування , і я дякую ім за мудру позицію. Іх здоров'я, іх самопочуття - надто велика цінність для хлопців, що зараз в полоні. І вони хочуть бачити своїх любих і коханих здоровими. Немає сумніву, що мами і дружини готові на будь-які кроки задля звільнення коханих", - пише вона.

Уповноважена Президента зазначає, що для бойовиків надто велика честь, "аби мами і дружини заручників здоров'я втратили через голодування і чужі авантюри, які, на жаль, ніяк не наближають хвилину звільнення хлопців".

"Ми на контакті. На постійному контакті з родинами. Разом з СБУ, в форматі мінськоі групи в ці дні ми працюємо, щоб були новини. І коли хлопці будуть на волі - по годинах розповімо, що робили задля іх звільнення. Всьому свій час, друзі, і звітам теж. Головне - витягти хлопців", - наголошує нардеп.

Як повідомили учасники акції "Українській правді", основна причина – погане самопочуття деяких матерів. Одній з них стало погано, проте від виклику "швидкої" вона відмовилася. 

У свою чергу, родичі полонених заявили, що планують їхати в Донецьк на зустріч з полоненими, але будь-які деталі поїздки повідомляти відмовилися, "щоб не нашкодити".

До учасників акції також прийшов радник голови СБУ Юрій Тандіт.

"Ви в такому стані, що ви маєте право (на такі акції - ред.), але як людина я вимагаю, щоб політики не використовували вас", - говорив він батькам. Тандіт зазначив, що 3 серпня у Мінську "ми прийшли до певного результату, на певний компроміс". "Вироблено дорожню карту. І після цих Мінських домовленостей знову намагаються розхитати ситуацію", – резюмував радник голови СБУ.

Раніше Тандіт називав акцію, яка з ініціативи Надії Савченко відбулася на Банковій 8 серпня, підозрілою.

Представник АП, який вийшов до учасників акції 10 серпня, повідомив, що Президент з ними не зустрінеться.

Як відомо, голодування на Банковій 8 серпня оголосили 5 осіб – троє матерів та дві дружини полонених. Згодом до них приєднався ще один чоловік. За словами учасників акції, вони втомилися від "безрезультатного листування" з українською владою, тому вдалися до такого акту відчаю як голодування, вимагаючи якнайшвидше звільнити їхніх рідних.

Родичі полонених вимагали особистої зустрічі з Президентом України, щоб почути, які кроки він робить для пришвидшення звільнення їхніх близьких.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-