Матіос: У Раді ще є запроданці ФСБ, як Шепелєв

Матіос: У Раді ще є запроданці ФСБ, як Шепелєв

Укрінформ
Колишній народний депутат Олександр Шепелєв працює на Федеральну службу безпеки Росії. Головна військова прокуратура зареєструвала відносно нього кримінальне провадження за статтею "державна зрада".

Про це повідомив у середу на своїй сторінці у Фейсбуці головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Окрім організації вчинення особливо тяжких злочинів проти особи (замовного вбивства), колишній нардеп від БЮТ та ПР Олександр Шепєлєв (як останній яничар) подався служити ФСБ Росії, продавши не лише власну совість (душу він давно продав), а і власну Батьківщину", - зазначив Матіос.

Він додав, що на підставі отриманих процесуальним шляхом документів та доказів Головною військовою прокуратурою (за дорученням Генерального прокурора України) відносно Шепєлєва зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст.111 "державна зрада".

Матіос також оприлюднив копію заяви Шепєлєва про згоду служити ФСБ.

"Таких шепєлєвих у нас ще є у діючій Верховній раді. Не маю сумнівів. Ми вже йдемо їхнім феесбешним слідом", - зазначив прокурор.

Як повідомляв Укрінформ, 8 серпня стало відомо, що колишнього народного депутата Олександра Шепелєва звільнили з російського СІЗО.  

Банкір Шепелєв двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, але в 2010 році був виключений з фракції й перейшов у фракцію Партії регіонів.

У 2012 році МВС України порушило щодо Шепелєва кримінальну справу за низкою звинувачень, серед яких - розкрадання коштів банку «Родовід» у розмірі 340 млн грн та організація замовних убивств. Екс-депутат був оголошений у міжнародний розшук.

4 липня 2013 року Шепелєва та його дружину Галину, якій інкримінувалася розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, було затримано в Будапешті угорською поліцією разом із представниками німецького Інтерполу.

26 березня 2014 року подружжя екстрадували з Угорщини в Україну.

Шевченківський райсуд столиці обрав запобіжний захід для колишнього нардепа у вигляді двох місяців арешту, його дружину суд відпустив під заставу в сумі понад 6 млн грн.

У ніч на 6 липня 2014 року Шепелєв утік разом із конвоїром з лікарні швидкої допомоги, де перебував на лікуванні.

У березні 2015 року екс-нардеп був затриманий у Росії, де перебував у СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-