Заступника екс-мера Дніпра підозрюють в оборудці на 30 мільйонів

Заступника екс-мера Дніпра підозрюють в оборудці на 30 мільйонів

Укрінформ
Першого заступника колишнього голови Дніпропетровської міськради підозрюють у зловживанні службовим становищем, яке призвело до завдання державі збитків у розмірі близько 30 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області 

"У період своєї діяльності вказаний посадовець, використовуючи своє службове становище та діючи в інтересах юридичних осіб, умисно не організував та не проконтролював укладення договорів з оформлення пайової участі забудовників у створенні інженерно-транспортної інфраструктури міста, внаслідок чого 53 підприємства не сплатили до державного бюджету грошові кошти у вигляді пайових внесків на суму понад 18,3 млн грн.", - йдеться у повідомленні.

Також, зазначають у прокуратурі, знаючи про рішення Дніпропетровської міської ради та господарського суду Дніпропетровської області стосовно передачі на баланс одного з комунальних підприємств об’єктів нерухомого майна, фігурант справи не забезпечив їх виконання, внаслідок чого 230 об’єктів нерухомої комунальної власності лишилися на балансі житлово-комунальних підприємств, які у подальшому було визнано банкрутами. Об’єкти нерухомості через процедуру ліквідації перейшли у власність приватних юридичних осіб.

Крім того, інформують, що посадовець підписав та видав рішення виконавчого комітету Дніпропетровської міської ради про передачу  нежитлового приміщення з балансу діючого комунального підприємства на баланс іншого, яке на той час не здійснювало господарської діяльності та відносно якого у 2012 році було розпочато процедуру банкрутства. У подальшому це стало підставою для вибуття вказаного приміщення з комунальної власності шляхом відчуження через процедуру ліквідації підприємства, що спричинило державі збитки на суму майже 3,5 млн грн.

Чиновнику, який обіймав посаду заступника мера Дніпра з 2000-го по 2013-й та з 2014-го по 2015 р.р., повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для інших юридичних осіб, всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-