9 серпня: найголовніше за день

9 серпня: найголовніше за день

Укрінформ
Трамп відверто купує американців. Українцям радять подивитися на зоряне небо.  Москвичам заборонили купатися у лайні

00.26 Трамп обіцяє американцям знизити податки

Кандидат у президенти США Дональд Трамп в економічному клубі Детройта закликав до кардинальних заходів для стимуляції економіки США, запропонувавши знизити податки і підвищити доходи середнього класу.

Про це пише "Голос Америки".

"Я хочу дати імпульс Америці, і я це зроблю... Я збираюся сильно скоротити регулювання. Я хочу, щоб багатство залишалося в Америці. Ми конкуруємо з усім світом, і я хочу, щоб Америка перемогла", - заявив Трамп.

Його висловлювання про намір скоротити податки для корпорацій з 39% до 15% і спростити оподаткування для простих громадян в разі, якщо він стане президентом, викликали гучну підтримку з боку бізнес-спільноти.

«Укрінформ»: Оце вже дуже серйозно. Важко сказати, наскільки реальними є обіцянки Трампа: адже, щоб зменшити  податки в 2.5 рази треба різко скоротити видатки бюджету. Але як це може не сподобатися бізнесу? Оце і є популізм, який давить конкуренцію, беручи «на горло»: спочатку – з вас голоси, панове, а потім – подивимось…

6.17 Кому потрібен iPhone 7?

Вже у вересні компанія Apple може представити на ринку нові продукти: iPhone 7 і "розумний" годинник Apple Watch 2.

Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела у компанії.

Очікується, що дизайн сьомого айфону нагадуватиме моделі iPhone 6S і 6S Plus. Смартфон отримає нову сенсорну кнопку "Дім", яка дозволить зекономити місце на корпусі.

Також відомо, що у 5,5-дюймового iPhone 7 буде подвійна камера, яка дозволить робити більш чіткі і яскраві знімки. Зйомка проводиться одночасно на обидві камери, а отримані зображення зводяться в один знімок.

У смартфона не буде і стандартного 3,5-мм входу для навушників, що дозволить встановити у корпус додатковий зовнішній динамік. Для прослуховування музики знадобляться або бездротові навушники, або ті, які підтримують підключення через порт Lightning.

«Укрінформ»: Багато хто з нас глузує з людей, для яких подібна інформація є основою життя. Навіщо, мовляв, iPhone 7, якщо я можливості свого iPhone 4 використовую ледве на 5%? Воно і справді – лише для фанатів . Але чи знаєте ви якійсь інший двигун прогресу?

09.16 На Чонгарі – черги з тих, для кого їздити в окупований Крим на пляж – не є проблемою

На єдиному пункті пропуску на адмінмежі з анексованим Кримом, який працює в обидва боки – «Чонгар», – у чергах доводиться простоювати по 12 і більше годин. Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на очевидців.

Як і раніше в один бік - у напрямку півострова - працює пропускний пункт «Чаплинка».

Величезні черги спостерігаються і на Керченській поромній переправі. За словами очевидців, у багатьох людей «здають нерви». У цьому зв'язку окупанти звернулися до туристів із закликом утриматися від поїздок до Криму в найближчі кілька днів.

«Укрінформ»: Ну, і постійте ці 12 годин на пекучому сонці, викиньте продукти, які засмерділи увесь багажник, – в кювет, зайдіть у зас..ну посадку «в туалет»… Може, тоді ви зрозумієте, що громадянам країни, проти якої ведеться підла війна, їздити до окупованого Криму гріти свої м'яса на пляжі – це свинство і приниження людської гідності.

09.18 Навіщо потрібна «акція Савченко» на Банковій

У центрі Києва під стінами Адміністрації президента України організована депутатом Надією Савченко «акція нагадування» про долю українців, які перебувають у полоні «ДНР» та «ЛНР».

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Її учасники, серед них сама Савченко та кілька родичів незаконно затриманих українців, які оголосили про голодування, провели  ніч на 9 серпня на вулиці Банковій.

Серед вимог протестувальниць – зустріч із президентом України Петром Порошенком.

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт назвав політичним піаром акцію «Не кидай своїх», організовану Савченко.

За даними СБУ, у полоні бойовиків у Луганську і Донецьку перебуває 107 людей.

«Укрінформ»: Багато хто вважаю акцію, «запущену» Надією Савченко, ледве не зрежисованою і оплаченою Медведчуком. А хоч би й так! Які претензії можна пред’явити батькам солдатів, що мучаться у бандитському полоні… Чи допоможе звільненню бранців ця акція. Навряд. Але вона мала б допомогти  нещасним батькам: більше уваги їм має приділяти держава і суспільство, більше турботи і співчуття.

11.22 16 років голодування:  Іром Шарміла з Індії закінчує його сьогодні

Одна із найвідоміших політичних активісток в Індії Іром Шарміла у вівторок, 9 серпня, завершує своє 16-річне голодування.

Про це повідомляє ВВС.

Іром Шарміла Чану, також відома як Залізна леді Маніпуру, голодувала 16 років на знак протесту проти закону, що надає особливі повноваження збройним силам в індійському штаті Маніпур.

Свій протест вона розпочала, коли індійські солдати убили 10 цивільних у її рідному штаті.

Більшість з цього часу пані Чану провела в ув'язненні у лікарні, де її насильно годували через трубку у носі.

Минулого місяця вона заявила, що завершить голодування, аби взяти участь у виборах у штаті Маніпур як незалежний кандидат.

«Укрінформ»: 16 років голодування! 16 років примусового годування садистами «через ніс»! На жаль, це все, що нам відомо. Чого тільки не витримає людина заради своїх переконань?  Нам, в Україні, хочеться проводити паралелі, самі знаєте з ким. Але що там було насправді – нам невідомо.  А взагалі, у цій новині не вистачає абсолютно необхідної тут і неупередженої інформації про психічний стан Іром Шарміли.

11.57 Проспект Московський у Києві офіційно став проспектом Степана Бандери

Газета Київської міської ради "Хрещатик" у вівторок, 9 серпня, опублікувала відповідне рішення, а це означає, що перейменування набуло чинності.

Крім того, у Печерському районі від сьогодні мають нові назві вулиці Кутузова (тепер Генерала Алмазова) та Суворова (нова назва - Михайла Омеляновича-Павленка), а також провулок Кутузова (став провулком Євгена Гуцала).

Водночас у Шевченківському районі вулиця Баумана офіційно стала називатися вул.Януша Корчака.

«Укрінформ»: Так, багато кому – у Росії, в Польщі, в Україні – теж – дуже це не подобається, навіть, викликає протест. А от Росії, теж у ці дні, в місті Алєксандрові Владімірской області починається, зведення пам’ятника Івану Грозному – всесвітньовідомому садисту, який власними руками забив свого сина, ґвалтував, кого бачив, і згнив від сифілісу. Жодних паралелей! Просто у кожного народу – своя історія.

12.45 Вулиця Сагайдачного в Києві стала пішохідною

У вихідні, святкові та неробочі дні релігійних свят з 12:00 до 22:00 буде обмежено рух автомобільного транспорту на вулиці Петра Сагайдачного

Рух перекриватимуть на ділянці від Контрактової площі до вулиці Андріївської, повідомляє Depo.Київ з посиланням на розпорядження КМДА.

У зазначений час також буде запроваджено двосторонній рух і обмежено зупинку транспортних засобів на вулиці Борисоглібській (від вулиці Братської до вулиці Петра Сагайдачного).

Також буде внесено зміни в роботу маршрутів міського пасажирського транспорту, що пролягають зазначеними вулицями.

«Укрінформ»: На вул. Сагайдачного є театри, стадіони, дитячі майданчики, узагалі, там є місця масового відпочинку? Ні, там є лише кілька ресторанів. Нащо її перекривати? Вам мало Хрещатика, по якому прогулюються у вихідні кілька десятків осіб в оточенні такої ж кількості фотографів-заробітчан з мавпами? А транспорт, між тим, вимушений  палити бензин в заторах на паралельних вулицях. Вул. Сагайдачного у 2003 році вже намагалися зробити пішохідною. І що з того вийшло? Хоч би в архів газетний зазирнули…

14.12 Суд над  «торнадівцями» знову перенесли

Оболонський районний суд Києва переніс на 16 серпня розгляд справи щодо 12 екс-співробітників роти "Торнадо".

Про це у вівторок журналістам повідомив адвокат "торнадівців" Володимир Якимов, передає кореспондент Укрінформу.

"Судове засідання не відбулося. Перенесли судове засідання на 16 серпня", - сказав захисник і додав, що початок заплановано на 11:30.

За словами Якимова, засідання перенесли тому, що один з адвокатів захисту задіяний в іншому кримінальному процесі і сьогодні вранці попередив суд про свою відсутність.

Якимов зазначив, що відсутній сьогодні адвокат в іншій кримінальній справі представляє інтереси одного з підозрюваних у "газовій справі", нардепа Олександра Онищенка.

«Укрінформ»: Затяжка часу? Не виключено. Але ж рішення все одно треба буде прийняти, причому принципове рішення. Від нього залежатиме, чи береться держава, разом з усіма своїми гілками влади, якими б вони не були, судовою, зокрема, виконувати  надалі взяті на себе перед суспільством обов’язки? Чи вона віддасть усе і усіх на поталу силі, натиску і крику?

14.46 Люди, є шанс і привід підвести голову!

У ніч з 11 на 12 серпня можна буде спостерігати найсильніший метеоритний дощ.

Про це повідомляє сайт space.com.

«Пік персеїд, як правило, припадає на 12 серпня – саме тоді на небі можна побачити найбільші метеори», - йдеться в повідомленні.

За словами співробітника Бюро метеоритів при NASA Біла Кука, цього року замість того, щоб побачити близько 80 персеїд на годину, їх кількість може перевищити 150 і навіть наблизитися до 200 метеорів на годину. Це пов'язано з гравітацією Юпітера, яка наблизить комети на 1,5 мільйона км ближче до Землі.

Найкраще зорепад буде видно близько 22 годин за місцевим часом. Проте, більшість метеорів можна спостерігати після опівночі.

Найяскравіший метеоритний дощ буде в північній півкулі.

«Укрінформ»: Перечитайте ще раз перелік цих космічних тіл, які здійснюватимуть ці складні еволюції, аби ви могли насолодитися Небом. Тим більше, що ми в цій самій північній півкулі і знаходимось! Цінуйте, друзі!

17.47 Путін – Ердоган: Братанні «на публіку»

Росія має намір поетапно скасовувати спеціальні економічні заходи й обмеження відносно турецьких компаній.

Про це заявив у вівторок президент Росії Володимир Путін на прес-конференції за підсумками зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, повідомляє РІА Новости

Він також пообіцяв найближчим часом відновити чартерні рейси з Росії в Туреччину. 

«Ми розглянули можливості відновлення чартерного авіасполучення, це, мабуть, теж справа техніки і найближчого часу», - сказав Путін.

Переговори голів держав тривали близько двох годин. Потім сторони почали обговорювати питання двосторонньої співпраці в розширеному складі за участі міністрів та послів.

 «Укрінформ»: «Поетапно», Карл! Чого ж це Путін не крикнув Ердоганові, що-небудь, на кшталт: «Я все прощу!»? По-перше, довіри нема між партнерами. А по-друге, стало очевидно, і в завтрашній публікації «Укрінформу» це доводиться, немає, насправді, справжніх спільних інтересів великого масштабу у Росії та Туреччини.

18.37 Вода у Москві-ріці стала коричневою від нечистот

У вівторок московське управління «Роспотребнадзора» заборонило купання на північному заході Москви у зв'язку із забрудненням.

Раніше, 2 серпня, з'явилася інформація, що прорив каналізаційної труби призвів до викиду стічних вод у Москва-ріку в Красногорському районі Підмосков'я. Впродовж трьох годин нечистоти стікали в річку в районі Павшинської заплави, в результаті вода набула коричневого відтінку. Але тоді в «Росприроднадзоре» закликали москвичів не панікувати, оскільки «стоки навряд чи дійдуть до пляжів».

«Укрінформ»: От і не скажеш чому, але ця новина радує якось по-особливому…

Огляд Сергія Тихого

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-