Москаль сумнівається, що буде корисний ГПУ у справі Майдану

Москаль сумнівається, що буде корисний ГПУ у справі Майдану

Укрінформ
Голова обласної державної адміністрації у Закарпатській області Геннадій Москаль сумнівається в тому, що може стати цінним свідком для Генеральної прокуратури у розслідуванні справ Євромайдану.

Про це він сказав в ефірі «112 Україна».

«Що я можу сказати? Я можу сказати те, що бачили всі громадяни України. Мені сказали, що викликають щодо підпалу Будинку профспілок. Це бездіяльність нашої влади, якщо до цього часу не знайдено винних», - сказав Москаль.

Він нагадав, що свого часу очолював парламентську тимчасову слідчу комісію, яка розслідувала події на Майдані. Висновки комісії були передані до Генпрокуратури.

«Ми дали висновки, де чітко вказали, що Будинок профспілок підпалила «Альфа», зібрана з усіх регіонів України, вказали конкретні прізвища керівників СБУ. Яким я можу бути свідком, я сам ледве втік, щоб не згоріти в тому Будинку профспілок», - сказав голова ОДА.

Водночас губернатор звернув увагу на те, що, відповідно до чинних нормативно-правових актів та указів президента, голови державних адміністрацій можуть покинути територію області тільки з офіційного дозволу Глави держави або ж адміністрації президента та уряду. «Мені дадуть команду, то поїду (на допит - ред). Я людина абсолютно підневільна», - сказав Москаль, порадивши слідчим ГПУ звернутися з цього приводу до вищого керівництва країни.

Водночас Москаль не міг пригадати дату, на яку його запрошено на допит. «Якби це було щось важливе для мене, я б вам чітко сказав», - додав він.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що Генеральна прокуратура викликає на допит Президента України Петра Порошенка, а також інших відомих чиновників та політиків у справі Євромайдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-