Радник Трампа робить свій бізнес у Росії - WP

Радник Трампа робить свій бізнес у Росії - WP

Укрінформ
Радник Дональда Трампа у справах закордонної політики Картер Пейдж, який викликав в Америці шок своїми проросійськими та антиамериканськими заявами, має ділові зв’язки з Росією/

Про це повідомляє Польське Радіо за матеріалами Washington Post.

На зустрічі експертів у галузі закордонної політики на початку червня він дуже позитивно висловився про президента Росії. За місяць Пейдж був у Москві і в своїй промові гостро критикував американську політику відносно Росії та інших країн. За його словами, США та інші західні країни «гальмують потенційний прогрес» незалежних країн, які в період холодної війни були частиною СРСР, це відбувається через «лицемірне зосередження на таких питаннях, як розвиток демократії». У лютому 2015 року Пейдж критично висловився про санкції проти Росії, які призначили США і ЄС після анексії Криму та наступ на Східну Україну.

Пейдж – випускник Військово-морської академії, працював у розвідці, здобув диплом у сфері бізнесу. 2004 року переїхав до Москви, де працював у відділенні інвестиційного банку Merrill Lynch. Опісля зв’язався з Ґазпромом, придбав акції ґазпромівської компанії, що експлуатує нафту і газ поблизу Сахаліна. Заснував інвестиційну фірму Global Energy Capital. В інтерв’ю виданню «Bloomberg News Page» Пейдж зізнався, що має акції Ґазпрому і на їх вартості позначилися санкції запроваджені проти Росії.

Пейдж захищав російського олігарха, главу компанії Роснєфть, близького співробітника Путіна – Ігоря Сєчина, якого охопили санції і заборона в’їзду до США та заборона бізнесових контактів з американськими компаніями. Пейдж заявив, що Сєчин «зробив за останні десять років більше задля поліпшення відносин США–Росія, ніж будь-хто інший».

Демократичний конгресмен Адам Шіфф з комісії у справах розвідки Палати представників заявив, що російські зв’язки радників республіканського кандидата до Білого дому (Дональда Трампа) «показують, що Кремль своїми щупальцями сягає до виборчого штабу Трампа».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-