Холодницький обіцяє не покривати детективів НАБУ, якщо вони таки винні

Холодницький обіцяє не покривати детективів НАБУ, якщо вони таки винні

Укрінформ
Спеціальна антикорупційна прокуратура не вживатиме жодних заходів для "вигороджування" детективів НАБУ, якщо слідство виявить порушення у їхніх діях.

Про це заявив глава САП Назар Холодницький у Фейсбуку.

"Усі докази, що стосуються незаконного прослуховування, мають бути ретельно перевірені. Я наголошую, що перед законом рівні усі, та запевняю, що якщо слідство виявить незаконні дії піднаглядних нам детективів Бюро, САП не вживатиме жодних заходів адміністративного чи процесуального впливу для "вигороджування" винних", наголосив він.

Водночас Холодницький висловив переконання, за чотири місяці, скільки, за словами Генпрокурора, триває розслідування, "можна було грунтовно дослідити всі обставини цього провадження, а не організовувати таке дійство, яке знижує й так вкрай низьку довіру суспільства до правоохоронних органів".

Нагадаємо, у п'ятницю, 5 серпня, слідчо-оперативна група Генеральної прокуратури України прибула до Національного антикорупційного бюро для обшуку.

Генпрокурор Юрій Луценко на брифінгу заявив, що НАБУ в рамках законного прослуховування працівника ГПУ, який може бути причетним до скоєння злочину, незаконно прослуховувало телефон "непричетного до справи громадянина".

Речник НАБУ Дар'я Манжура заявила ЗМІ, що підставою для обшуку в НАБУ Генпрокуратура назвала прослуховування фігурантів справи заступника прокурора Київської області Олександра Колесника за фактом розкрадання цукру зі складів державної спеціалізованої бюджетної установи "Аграрний фонд" у Черкаській області загальною вартістю понад 300 млн грн.

У Національному антикорупційному бюро вважають ухвалу Печерського районного суду Києва, якою схвалено обшук у відомстві, як і сам обшук, незаконними. У НАБУ заявили, що ця ухвала «фактично дозволяє вилучити будь-які матеріали, документи чи електронні носії в приміщенні бюро».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-