Холодницький обіцяє нові обшуки у справі про

Холодницький обіцяє нові обшуки у справі про "чорну бухгалтерію" ПР

Укрінформ
Спеціальна антикорупційна прокуратура (САП) має намір провести нові обшуки у справі про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив голова Спеціальної антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

За його словами, відповідні клопотання вже направлені до суду: "Справа розслідується за кількома напрямами: є політичний напрям, є журналістське напрямок, є економічний напрямок. Слідство триває, сьогодні підписав 15 нових клопотань про тимчасовий доступ та деякі обшуки".

Раніше екс-заступник голови СБУ Віктор Тріпак заявив, що передав до НАБУ документи, які підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівки ряду колишніх та нинішніх високопоставлених чиновників. За його словами, мова йде про так звану "чорну бухгалтерію" регіоналів із загальними виплатами на суму близько $2 млрд.

Серед фігурантів цих матеріалів – посадові особи найвищого рівня, міністри та керівники відомств, народні депутати, відомі політики, громадські діячі, представники міжнародних організацій, судді, в т. ч. вищих судових інстанцій. У той же час, Тріпак "в інтересах майбутнього слідства" відмовився називати прізвища чиновників і політиків, які фігурують у документах, а також обставини, за яких ці люди отримували гроші.

У НАБУ за цим фактом порушено кримінальну справу, Тріпака вже допитали детективи.

Пізніше нардеп Сергій Лещенко оприлюднив частину "чорної бухгалтерії" ПР, яка, за його словами, потрапила до нього кілька місяців тому. За підсумками аналізу цих документів депутат повідомив, що за перше півріччя 2012 р. на Партію регіонів було витрачено близько $66 млн. Лещенко також допитали як свідка в НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-