У НАБУ заявляють, що слідчі прийшли до них через цукрового прокурора

У НАБУ заявляють, що слідчі прийшли до них через цукрового прокурора

Укрінформ
Підставою для обшуку в НАБУ Генпрокуратура назвала прослуховування фігурантів справи заступника прокурора Київської області Олександра Колесника.

Про це "Українській правді" повідомила речник НАБУ Дар'я Манжура.

"В якості підстави для обшуку в ухвалі було вказано розслідування кримінального провадження від 22.04.2016 р. за фактом здійснення незаконного прослуховування співробітниками НАБУ телефонних розмов фігурантів розслідуваного Бюро кримінального провадження за фактом розкрадання цукру зі складів державної спеціалізованої бюджетної установи "Аграрний фонд" у Черкаській області загальною вартістю понад 300 млн грн", - сказала вона.

За словами Манжури, ключовим підозрюваним у цьому провадженні є заступник прокурора Київської області Олександр Колесник, затриманий детективами НАБУ 18 травня 2016 року і взятий під варту за рішенням суду 20 травня 2016 року за підозрою у скоєнні правопорушення за ч.2 ст. 364 КК України ("Зловживання владою або службовим становищем").

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний прокурор України Юрій Луценко сьогодні на брифінгу заявив, що Національне антикорупційне бюро в рамках законного прослуховування працівника Генеральної прокуратури, який може бути причетним до скоєння злочину, незаконно прослуховувало телефон "непричетного до справи громадянина". За його словами, йдеться про людину, яка не є службовою особою та жодним чином не пов’язана із фігурантом кримінальної справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-