Вища рада юстиції просить звільнити 229 суддів

Вища рада юстиції просить звільнити 229 суддів

Укрінформ
Вища рада юстиції прийняла рішення внести подання про звільнення 229 суддів у відставку.

Про це повідомляє прес-служба ВРЮ.

"Вища рада юстиції прийняла рішення внести подання до Верховної Ради України про звільнення у зв'язку з поданням заяв про відставку стосовно 229 суддів", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, під час сьогоднішнього засідання ВРЮ розглянула 241 заяву суддів про звільнення за загальними обставинами, а саме: у відставку - 238, за власним бажанням - 1, у зв'язку із досягненням шістдесяти п'яти років - 2.

Крім того, ВРЮ внесе до парламенту подання про звільнення судді апеляційного суду Дніпропетровської області Валерія Чорнобука за порушення присяги.

"Підставою для прийняття рішення про звільнення судді Чорнобука стало рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України (ВККСУ) від 2 червня 2016 року № 1195/дп-16 про направлення рекомендації для вирішення питання щодо внесення подання про звільнення судді апеляційного суду Дніпропетровської області Чорнобука В.І. з підстав, передбачених пунктом 5 частини п’ятої статті 126 Конституції України", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, ВККСУ дійшла висновку, що суддя Чорнобук порушив присягу судді, оскільки публічно висловлювався про результати так званого референдуму про статус Автономної Республіки Крим, закликав до вивчення російського законодавства, брав участь в організації і реалізації заходів, спрямованих на здійснення судочинства на тимчасово окупованій території України за законами Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-