Холодницький розповів, як Онищенко потрапив у Лондон

Холодницький розповів, як Онищенко потрапив у Лондон

Укрінформ
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький має сумніви, що депутат Олександр Онищенко може отримати громадянство Великобританії до того, як його притягнуть до відповідальності в Україні.

Про це керівник САП сказав у інтерв’ю "5-му каналу" у середу ввечері.

"Не думаю, що отримає громадянство. Британія громадянство просто так не роздає. І це тривала процедур взагалі в Євросоюзі. Політичний притулок він заявив, що буде просити. В нас інформації про це немає... Наскільки нам відомо, він туди заїхав через свою дружину, яка є громадянкою Євросоюзу, якось так. Ми це все перевіряємо. Але жодних статусів у нього немає для того, щоб отримати громадянство. Тим більше, (через) якийсь політичний тиск", – наголосив він.

"Ми будемо звертатися до британської влади і надамо всі документи, які підтверджують обґрунтованість підозри, підтверджують суму завданих збитків і підтверджують не політичний характер цього злочину" , - запевнив антикорупційний прокурор.

За даними САП, у п’ятницю після інтерв’ю на одному з каналів Онищенко полетів в іншу країну Європи.

Також, за даними САП, Онищенко все ж був у Російській Федерації.

"Враховуючи, що він має свій засіб пересування повітряний, це нагадує гру в кішки-мишки… Росія була, знаєте, "Pokemon GO", новий виток... Так, у п’ятницю в обід він був у Лондоні, а де він був увечері – я знаю, і він знає. І це не був Лондон", – сказав Холодницький.

"Коли знімали недоторканність, у нас є чіткі дані, що він був у Росії, саме у Москві", – додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-