Онищенко хоче

Онищенко хоче "асимілювати" в Лондоні, на допит у НАБУ не збирається

Відео
Укрінформ
Депутат-утікач Олександр Онищенко, якого Верховна Рада позбавила депутатської недоторканності, має намір знайти роботу в Лондоні.

Про це він повідомив у відео-інтерв'ю "Страна.ua".

"У мене є право на роботу в Лондоні", - сказав він.

Онищенко уточнив, що має право на роботу в Лондоні, тому не виключено, що він може піти працювати тренером з кінного спорту: "Я добре вивчив кінний бізнес. У мене є додаткові навички, я можу і їздити на конях і продавати коней".

Онищенко розраховує, що грошей від продажу коней йому вистачить на кілька років. Суму, виручену від продажу коней, він не уточнив, назвавши це комерційною таємницею. Раніше Онищенко вже підтвердив інформацію, що продав 40 елітних коней німецькому коняру Паулю Шокемюлле.

На допит в Національне антикорупційне бюро України, призначений 5 серпня на 9:00, Онищенко не прилетить. Це вже повторна повістка. На запитання, чи усвідомлює депутат, що в разі повторного нез'явлення в НАБУ його, як підозрюваного, оголосять в міжнародний розшук, Онищенко відповів, що усвідомлює. "Чекатиму, коли розшук на мене прийде тут. І готуюся до суду з екстрадиції і асимілюватися в Лондоні. Винайняв квартиру, знайшов тренажерний зал, клуб для кінного спорту. Який ще бізнес? Адже мені вже 47 років, мені потрібно думати про пенсію", - сказав він. За словами олігарха, містом він пересувається на таксі, без охорони. "На метро не їжджу", - уточнив Онищенко.

Під кінець депутат звернув увагу на звук годинника Біг-Бена за його спиною і спростував заяву НАБУ, що він залишив межі Лондона.

Як повідомляв Укрінформ, 5 липня Верховна Рада дала згоду на зняття недоторканності з депутата Онищенка, а також дозвіл на його арешт. 27 липня генпрокурор Юрій Луценко підписав повідомлення про підозру парламентарію. Онищенко підозрюють в розкраданні коштів держкомпанії "Укргазвидобування".

Раніше депутата викликали на допит в НАБУ у вівторок, 2 серпня, куди він не з'явився. Повторний допит призначений на 5 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-