Адвокат

Адвокат "торнадівців" стверджує, що фекаліями в суді ніхто не кидався

Укрінформ
Адвокат бійців спецроти "Торнадо" Володимир Якимов стверджує, що його підзахисні під час засідань в Оболонському районному суді Києва не кидалися "продуктами життєдіяльності" в учасників судового процесу.

Про це він заявив в середу журналістам біля будівлі суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нічого цього не було. Суддя може говорити все що завгодно. З першого дня судових засідань я постійно чую ці звинувачення. Спочатку говорили, що там були якісь фекалії, потім сказали, що вони почали кидатися цими фекаліями, потім сказали, що вони погрожували, якщо раптом вони не будуть почуті, то вони кидатимуться цим. Зараз розповідають про якусь сечу, ми вже втомилися це слухати", - сказав він.

На запитання журналістів, як він може прокоментувати той факт, що суд опублікував відео, на якому нібито видно, як підозрювані кидаються "продуктами життєдіяльності" в учасників судового засідання, Якимов зазначив, що він нічого не знає про таке відео. Водночас адвокат засумнівався в існуванні таких відеодоказів, з тієї причини, що в суді над "торнадовцями", який проходить в закритому режимі, заборонено знімати.

"Відео там ніхто не знімав... Не можна знімати в залі судового засідання. Виходячи з цього, я ще раз вам говорю, що нічого цього не було", - підкреслив він і заявив, що відео, про яке говорять в суді, це "фальшивка".

Раніше прес-секретар Оболонського районного суду Києва Інна Свинаренко заявила, що під час судових засідань 19 липня і 2 серпня потерпіла у справі "торнадівців" допитувалася в іншому приміщенні суду в режимі відеоконференції. І відео саме з цієї відеотрансляції є у суду, на якому видно, як підозрювані "торнадівці", перебуваючи в кліті лави підсудних, закидають учасників судового процесу "невідомою речовиною бурого кольору з яскраво вираженим запахом сечі і фекалій". За словами Свинаренко, відповідне відео із засідання 19 липня було опубліковано на сайті суду.

"Потерпіла перебувала в іншому приміщенні в суді, і для того, щоб організувати з нею зв'язок, була встановлена відеотрансляція в режимі онлайн, звідти у нас є запис. Ми видалили ті кадри там, де є обличчя потерпілої для того, щоб захистити її права і інтереси... і всі відео виклали", - зазначила вона.

Саме така поведінка підозрюваних в залі суду, за словами представниці суду, і стала причиною, з якої кілька разів переривалося і переносилося судове засідання у справі екс-співробітників спецроти "Торнадо".

Обвинувачених "торнадівців" підозрюють у створенні злочинної організації, перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, незаконному позбавленні волі або викраданні людини, тортурах, насильницькому задоволенні статевої пристрасті неприродним способом, в опорі представникові влади і незаконному заволодінні транспортним засобом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-