Візова лібералізація: Порошенко підписав закон про пластикові паспорти

Візова лібералізація: Порошенко підписав закон про пластикові паспорти

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав зміни до деяких законодавчих актів, спрямовані на лібералізацію візового режиму з ЄС.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначається, що закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус, спрямованих на лібералізацію Європейським Союзом візового режиму для України" був прийнятий Верховною Радою 14 липня 2016 року.

Ним уточнюється перелік документів, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи, з безконтактним електронним носієм або без такого, визначається правовий статус окремих категорій осіб.

Прийняття акту передбачає внесення змін до чинних урядових та відомчих актів, зокрема - до законів "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", "Про державну реєстрацію актів цивільного стану" та "Про порядок виїзду з України і в’їзду в Україну громадян України".

Реалізація положень закону дасть змогу усунути правові прогалини в законодавстві та привести закон "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" у відповідність до чинного законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-