У суді розглядають заставу для Постного, захист просить повторну експертизу

У суді розглядають заставу для Постного, захист просить повторну експертизу

Укрінформ
Апеляційний суд Києва розпочав розгляд апеляції прокуратури на суму застави для фігуранта "газової справи" Валерія Постного.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, засідання веде суддя Віктор Глиняний.

Відводів на засіданні оголошено не було.

Адвокати фігуранта "газової справи" Валерія Постного вимагають проведення додаткової незалежної медичної експертизи їхнього підзахисного.

Відповідне клопотання під час розгляду апеляції прокуратури на суму застави для Постного заявив адвокат Ігор Федоренко.

"Заявляємо клопотння про призначення додаткової незалежної медичної експертизи, оскільки та, яку проводило НАБУ, викликає об'єктивні сумніви", - сказав Федоренко.

Прокуратура наполягає на відхиленні клопотання адвокатів Постного.

Наразі суд вийшов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення.

Як повідомляв Укрінформ, Постного доправили у вівторок на засідання суду "швидкою" і на ношах. Він заявив, що раніше не міг брати участь у судових засіданнях через стан здоров"я.

Засідання 1 серпня було перенесено у зв'язку з тим, що підозрюваний не був доставлений до суду. Перед тим було перенесено засідання, призначене на 28 липня, щоб новий адвокат підозрюваного Олег Іщенко зміг ознайомитися з матеріалами справи. На суді Постний скаржився на співробітників НАБУ, заявивши, що його "катують". Водночас прокурор Володимир Кривенко заявив, що Постний симулює хворобу.

Прокурори просять збільшити розмір застави Постному до 1,6 млрд гривень (раніше суд призначив йому 1,5 млн).

Постний проходить у так званій "газовій справі", яку пов`язують з народним депутатом Олександром Онищенком. Народного депутата звинувачують в організації схеми розкрадання коштів під час видобутку та продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

Усього в рамках даного кримінального провадження було затримано 12 підозрюваних.

Постний був заарештований та взятий під варту рішенням Солом'янського райсуду 18 червня, однак із правом внесення застави в розмірі 1,5 млн гривень.

22 червня на виході з Лук'янівського СІЗО, відразу після звільнення під заставу, Постного та ще одного фігуранта справи Олега Рябошапку затримали детективи Національного антикорупційного бюро.

Засідання суду для розгляду поданої Антикорупційною прокуратурою апеляційної скарги на рішення щодо застави Постному вже більше місяця переносилися через заяви сторони захисту про тяжку хворобу Постного, який нібито перебуває у «неконтактному стані».

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-