Савченко вважає, що

Савченко вважає, що "її закон" не потребує змін

Укрінформ
Народний депутат України, член ПАРЄ Надія Савченко переконана, що "її закон" правильний і не потребує змін, натомість Кримінальний кодекс має передбачати збільшення термінів за тяжкі злочини.

Про це Савченко заявила на прес-конференції у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я збираюся вносити зміни не до закону, а збираюся вносити в решту законів і до самої системи. Через те, що закон є як аксіома в математиці, ідеально вірний, правильний. Він діє на захист прав людини, незалежно від того, яка людина - погана чи хороша. Для того, щоб не виходили раніше злочинці, які дійсно скоїли тяжкі злочини, треба просто переписати Кримінальний кодекс і давати людям за такі злочини набагато більший термін відсидки", - наголосила Савченко.

Народний депутат зазначила, що "її законом" можуть скористатися пожиттєво засуджені, які можуть попросити раніше помилування.

"Не факт, що помилування буде дано. Але вони мають право попросити раніше помилування в залежності від того, скільки вони сиділи до суду в СІЗО", - сказала вона.

При цьому народний депутат вважає, що слідчим на розслідування справи треба дати півроку, якщо за півроку вони не готові довести справу до суду, людину треба відпустити. Так само вона вважає, що за перші злочини людина повинна сидіти місяці, за повторні злочини - роки, а за третій злочин - взагалі пожиттєво.

"Я вважаю, що не потрібно змінювати сам закон, а потрібно змінювати всю систему під цей закон, тому що цей закон показав, що в цій системі нашій неправильно", - підкреслила Савченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-