Голомша: Припускаю, що чиновники-втікачі спробують розправитися з Єфремовим

Голомша: Припускаю, що чиновники-втікачі спробують розправитися з Єфремовим

Укрінформ
Колишній перший заступник генерального прокурора України Микола Голомша не виключає, що представники колишньої влади, які втекли з країни, спробують розправитися з екс-головою фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я думаю, що Єфремов вірить у те, що за Януковича він не мав би жодних шансів. А зараз, оскільки поступом наступає демократія, він думає, що зможе знайти якісь ходи... Не виключено, що ті, хто втік за кордон, спробують розправитися з ним, тому що він дуже багато знає", - сказав Голомша.

Він повідомив, що 16 травня 2014 р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено два кримінальні провадження щодо терористичних організацій "Л/ДНР", та висловив думку, що за цей час потрібно було зібрати всі документальні підтвердження причетності Єфремова та інших осіб до діяльності бойовиків.

"Звичайно, за той час треба було документувати всі факти протиправної діяльності. Я переконаний, що біля Єфремова повинна була сидіти вся верхівка тієї донецької та луганської банди, яка, фактично, допомагала узурпувати владу", - зазначив колишній заступник глави ГПУ.

Голомша також схвалив дії генерального прокурора Юрія Луценка у справі Єфремова. "Думаю, що Луценко все робить правильно. Знаючи його характер, я не сумніваюся, що у нього є бажання довести цю тему до кінця... Невідворотність покарання в темі порушення територіальної цілісності держави має бути застосована. Всі повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності".

Крім того, колишній заступник генпрокурора наголосив на необхідності професійних дій правоохоронців у справі екс-регіонала.

"Потрібно зараз працювати. Обов'язково заповнити слідчу оперативну групу професіоналами. Треба розуміти, що серйозні адвокати будуть бити на процесуальні порушення, тому тут повинні бути винятковий професіоналізм і практика", - заявив він.

Нагадаємо, в понеділок, 1 серпня, Печерський районний суд Києва заарештував Олександра Єфремова на два місяці. Термін тримання під вартою закінчується 28 вересня 2016 року.

Єфремова затримали за підозрою у посяганні на територіальну цілісність та недоторканність України 30 липня в аеропорту Києва. Крім посягання на територіальну цілісність і недоторканність країни, Єфремова підозрюють у прямій підтримці злочинної організації "ЛНР", а також незаконному заволодінні майном "Луганськвугілля".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-