Пайєтт помітив ослаблення олігархів в Україні

Пайєтт помітив ослаблення олігархів в Україні

Укрінформ
Посол США в Україні Джефрі Пайєтт бачить прогрес у боротьбі з корупцією в Україні. Однак зауважує, що Києву ще потрібно багато чого зробити.

Про це він розповів у інтерв'ю австрійському виданню Der Standard, передає dt.ua.

Головним здобутком, на його думку, стала поява нових інститутів, таких як Національне антикорупційне бюро.

"У генерального прокурора також хороші зв'язки з нами. Колишній прокурор із Департаменту юстиції США працює в якості його радника. Про це нас попросив Президент Петро Порошенко. Є також екс-чиновники з ЄС, які працюють в офісі Луценка. Також українське громадянське суспільство бореться з корупцією активніше, ніж будь-коли", - сказав Пайєтт.

При цьому він додав, що дуже важливо відновити справедливість і покарати винних. Він нагадав про справу проти депутата Олександра Онищенка і підкреслив, що висунення проти нього обвинувачень в корупції було важливим кроком на шляху до справедливості.

Дипломат також зауважив, що сьогодні олігархи в Україні не такі сильні й впливові, як ще кілька років тому.

"Олігархи зараз ослабли. Ми мали аналогічну проблему в США на початку 20 століття. В нас були Рокфеллер і Карнегі. Але ми приборкали цю проблему. Україна тільки почала цей процес і їй знадобиться час", - додав посол.

Він зауважив, що українське суспільство більше не мириться мовчки з безчинством, а преса стала значно активнішою. Попри те, що великі ЗМІ досі в руках олігархів, лишаються альтернативні джерела, які інформують суспільство.

Раніше посол США в Україні розкритикував Росію за підживлення війни в Донбасі. За його словами, ситуація в зоні АТО загострилася через нові поставки озброєння з РФ. При цьому Пайєтт підкреслив, що Росія і далі порушує Мінські угоди, у той час як Україна виконує їх в значній мірі.

Повідомлялося також, що фінансова розвідка США допоможе у пошуку грошей українських корупціонерів в офшорах. Як інформувала прес-служба ГПУ, сторони обговорили питання пошуку та повернення активів, одержаних злочинним шляхом, інструменти протидії легалізації протиправних доходів, а також можливі напрями співробітництва у контексті взаємодії з юрисдикціями з пільговим режимом оподаткування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-