У Меркель пояснили різницю між путчем в Анкарі та Євромайданом в Києві

У Меркель пояснили різницю між путчем в Анкарі та Євромайданом в Києві

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Німеччини роз'яснило різницю між зміною влади в Києві у лютому 2014 року і путчем у Туреччині в липні 2016 року.

У відповідь на коментар читача у Фейсбуці веб-команда МЗС написала, що ці події є "непорівнюваними", передає DW.

Працівники дипвідомства, зокрема, нагадали, що після масових виступів на Майдані Незалежності у Києві наприкінці 2013 - початку 2014 років президент Віктор Янукович у присутності представників Франції, Німеччини та Польщі підписав меморандум щодо мирного врегулювання кризи. Після підписання, зазначається в повідомленні, у ніч з 21 на 22 лютого, він утік з Києва. Також столицю залишила більшість міністрів, "так що не залишилося ані дієздатного уряду, ані дієздатного глави держави. Спікер Верховної Ради Рибак склав повноваження", - йдеться у роз'ясненні МЗС.

"У Туреччині ж, - йдеться далі у повідомленні, - путчисти планували створити військову диктатуру, відправили танки на вулиці та літаки з авіанальотами проти власного народу". Відтак, підсумовують працівники МЗС Німеччини, "Ваше порівняння шкутильгає і сильно".

Свій допис працівники міністерства оприлюднили в Твіттері  як знімок екрану, закресливши ім'я дописувача та обрізавши його пост у Фейсбуці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-