Freedom House про свободу ЗМІ та корупцію в Україні: Три роки - без змін

Freedom House про свободу ЗМІ та корупцію в Україні: Три роки - без змін

Укрінформ
Дослідники Freedom House відносять Україну до країн з перехідною/гібридною політичною системою. У звіті зазначається, що стан боротьби з корупцією, свободи ЗМІ та правосуддя залишились на рівні 2013 року і не змінювалися протягом останніх трьох років.

Про висновки дослідження розвитку демократії у країнах перехідного періоду "Nations in Transit-2016", повідомляє 5.ua

"Стан боротьби з корупцією, свободи ЗМІ та правосуддя залишились на рівні 2013 року і не змінювалися протягом останніх трьох років", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до рейтингу FH, Україна у своєму розвитку демократії серед пост-комуністичних країн посідає 18 місце з 29 можливих, набравши 4,68 балів за сімома критеріями: процес виборів, розвиток громадянського суспільства, свобода ЗМІ, рівень демократії центрального уряду, рівень демократії місцевого управління, незалежність і робота системи правосуддя та корупція.

Крім того, за прогнозами експертів FH, у 2016 році Україна й надалі стикатиметься з проблемами територіальної цілісності "через агресію Росії та нестабільність своїх національних демократичних інститутів".

Водночас, дослідники вказують на те, що "найважчу кризу, скоріш за все, пройдено, і країна буде мати більше простору для здійснення реформ і стимулювання економічного відновлення".

Найбільшими проблемами, на думку експертів, лишаються високий рівень корупції та слабкість інститутів із забезпечення верховенства права.

За результатами дослідження, найгірші показники розвитку демократії мають країни з авторитарною політичною системою: Росія та інші пострадянські країни (Таджикистан, Казахстан, Білорусь, Азербайджан, Туркменістан, Узбекистан).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-