Заяви Трампа вийшли за межі внутрішньої політкампанії - Яценюк

Заяви Трампа вийшли за межі внутрішньої політкампанії - Яценюк

Укрінформ
Заява Дональда Трампа про Крим та Путіна вийшла за будь-які рамки внутрішньої політичної кампанії.

Про це заявив екс-прем’єр Арсеній Яценюк у Фейсбуці.

"Офіційний кандидат у Президенти Сполучених Штатів кидає виклик цінностям вільного світу, цивілізованому порядку і міжнародному праву. Це важко назвати незнанням. Це - переступ етичних і цивілізаційних принципів", - наголосив він.

За словами Яценюка, Трампу варто звернутися за мудрими порадами представників Республіканської партії, які добре розуміють, що таке свобода, міжнародне право і вільний світ: "Упевнений, що чимало з них відмежовуються від слів Трампа і усвідомлюють їхню небезпеку".

"Не можна допустити, щоб будь-яка словесна, політична чи практична авантюра підірвала наші спільні цінності, відкривши шлях для агресорів, диктаторів і терористів. Те, що сьогодні Дональд Трамп каже про Крим, завтра може стосуватися будь-якої іншої частини світу - в Європі, Азії, Америці", - заявив екс-прем’єр.

"Вільний світ потребує єдності і солідарності. Потребує союзництва. Потребуємо спільної підтримки єдиних цінностей. Варіантів нема. Бо лише так захистимо наше майбутнє проти зростаючої загрози невпевненості, страху, ізоляціонізму. Дуже вірю, що мудрість переможе", - висловив сподівання колишній глава українського уряду.

Раніше у неділю кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп заявив у ефірі телеканалу ABC News, що безлад в Україні - це результат політики нинішнього глави Білого дому Барака Обами, так само як і те, що Росії вдалося анексувати Крим.

Відповідаючи на питання про Крим Трамп вказав, що "кримчани, як я чув, вважали за краще бути з Росією, ніж там, де були раніше".

Крім того, Трамп висловився за покращення відносин з РФ та вигоду США від цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-