Єфремов зізнався у спонсорстві бойовиків

Єфремов зізнався у спонсорстві бойовиків

Відео
Укрінформ
Колишній голова парламентської фракції Партії регіонів у Верховній раді VII скликання Олександр Єфремов за день до арешту дав інтерв'ю каналу ДТРК так званої "ЛНР", в якому підтвердив, що спонсорує і підтримує сепаратистів.

Ролик викладений на каналі Youtube.

"Я спонсор сепаратистів... Я приїжджаю до себе в Луганськ, я живу в своєму будинку і не збираюся звідси їхати. Подобається це комусь чи ні, я все одно буду висловлювати точку зору людей, які проживають на території області", - заявив Єфремов.

Він вважає, що уряд України повинен чути людей Донбасу, "а не відбивати їх точку зору і не вбивати їх на їх території".

На думку Єфремова, умови Мінських переговорів і оголошене перемир'я не враховує точку зору "другої сторони", тобто, "Л/ДНР".

Нагадаємо, колишній голова парламентської фракції Партії регіонів у Верховній раді VII скликання Єфремов був затриманий 30 липня на борту літака австрійських авіаліній за маршрутом Київ-Відень.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідство має прямі докази щодо ролі Єфремова в організації "ЛНР".

ГПУ підозрює колишнього голову фракції ПР у заволодінні майна підприємства "Луганськвугілля" (ч. 5 ст. 191 КК України), вчинення умисних дій з метою зміни територіальних меж України, що призвело до смерті людей та інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України), а також у створенні терористичної організації "ЛНР" (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Зазначені статті не передбачають вихід підозрюваного під заставу чи інші форми поручительства.

Як вже повідомлялося, стосовно Єфремова прокуратура відкривала кілька кримінальних проваджень. Зокрема, одне з них стосувалося розкрадання "кіотських грошей" фірмами Юрія Іванющенка за часів президентства Януковича, друге - за ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 366 КК України щодо організації голосування у Верховній Раді 16 січня за "диктаторські закони".

Крім того, прокуратура висувала йому звинувачення в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі й фінансуванні сепаратизму. Однак Печерський суд не знайшов складу злочину за цими звинуваченнями.

У вівторок, 2 серпня, в Печерському суді Києва відбудеться судове засідання щодо обрання запобіжного заходу Єфремову.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-