Луценко каже, що Єфремову запропонують угоду

Луценко каже, що Єфремову запропонують угоду

Укрінформ
Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає затриманого Олександра Єфремова дуже цінним свідком, який може дати свідчення про те, як розвивалися події на Донбасі на початковому етапі.

Про це сказав на брифінгу у суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я поставлю завдання слідству після ймовірного арешту Єфремова запропонувати йому угоду зі слідством. Це не дозволить йому піти від відповідальності, я в цьому глибоко переконаний, але якщо громадянин Єфремов дасть свідчення про, думаю, відомі йому плани керівництва Російської Федерації на самому початку розв'язання агресії проти України, про те, хто перший завозив російських бойовиків на територію Луганська для захоплення приміщення СБУ, потім обласної адміністрації, хто фінансував, а потім озброював сепаратистів, - думаю що слідство врахує його свідчення», - сказав Луценко.

Він наголосив, що Єфремов є «дуже цінним свідком», який може дати свідчення про те, як розвивалися події на початковому етапі неоголошеної війни РФ проти України.

«І якщо він думає про своє майбутнє, зрештою, про майбутнє країни, в якій він виріс, - він мав би піти на таку угоду», - переконаний Генпрокурор.

Нагадаємо, за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня затримано екс-керівника фракції ПР Єфремова. Його затримали в аеропорту Бориспіль на борту літака, що мав відбути у Відень.

Єфремову інкримінується заволодіння майном ДХК «Луганськвугілля» шляхом зловживання службовим становищем (стаття 191 ч.5 КК України), вчинення умисних дій з метою зміни меж території України, порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (стаття 110 ч.3 КК України), створення  і надання організаційного та іншого сприяння діяльності терористичної організації "ЛНР" (стаття 258-3 ч.1 КК України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-