Прокуратура вимагатиме арешту Єфремова - без застави і

Прокуратура вимагатиме арешту Єфремова - без застави і "браслета"

Укрінформ
Екс-голові фракції Партії регіонів у ВР Олександру Єфремову окрім посягання на територіальну цілісність і недоторканність України інкримінується підтримка терористичної організації "ЛНР" та незаконне заволодіння майном підприємства"Луганськвугілля".

Про це на брифінгу повідомив Генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Статті, що інкримінуються громадянину Єфремову, згідно зі 175 статтею КПК, не передбачають застави або домашнього арешту як запобіжного заходу. Генеральна прокуратура України клопотатиме про арешт терміном на два місяці для проведення досудового слідства», - заявив Генпрокурор.

За його словами, підозру Єфремову буде оголошено протягом 24 годин, а протягом 72 годин він буде доправлений до суду для обрання запобіжного заходу.

Він також уточнив, що Єфремов підозрюється у вчиненні низки кримінальних правопорушень. Серед них - заволодіння майном ДХК «Луганськвугілля» шляхом зловживання службовим становищем (стаття 191 ч.5 КК України), вчинення умисних дій з метою зміни меж території України, порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (стаття 110 ч.3 КК України), створення  і надання організаційного та іншого сприяння діяльності терористичної організації "ЛНР" (стаття 258-3 ч.1 КК України).

За словами Генпрокурора, наразі з Єфремовим проводяться процесуальні дії, заплановані й інші слідчі дії, в тому числі обшуки.

Нагадаємо, екс-керівника парламентської фракції ПР Єфремова затримали сьогодні вранці в аеропорту Бориспіль на борту літака "Австрійських авіаліній", що мав летіти до Відня.

Тим часом Опозиційний блок, до складу якого входить чимало лідерів колишньої Партії регіонів, заявив "рішучий протест" у зв'язку з затриманням Єфремова і задекларував готовність надати йому "всіляку допомогу".

У заяві Опоблоку також міститься звернення до Президента України та до світової спільноти з проханням про сприяння у вирішенні ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-