Чорна бухгалтерія: Найбільше

Чорна бухгалтерія: Найбільше "регіонали" витратилися на вибори-2012 – ЗМІ

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) взяла зразки почерку деяких колишніх народних депутатів, які фігурують у справі так званої "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

Про це "Українській правді" повідомили джерела у САП.

"Ми взяли зразки в Охендовського (голова Центрвиборчкому, потрапив до ЦВК за квотою Партії регіонів – ред.) та деяких колишніх нардепів. Наразі чекаємо на результати експертизи", – зазначив співрозмовник "УП".

На запитання, чи опитали народного депутата Євгена Гєллєра, співрозмовник сказав: "Усьому свій час. Це ж почнеться говоріння "тиск на депутата", "атака опозиції".

Співрозмовник САП також зазначив, що чи не найбільші витрати з чорної бухгалтерії ПР стосувалися витрат на виборчу кампанію 2012 року, зокрема виплати на рекламу телеканалам, публікації, екзит-поли.

"Одне ток-шоу, назву якого я не назву, у ніч виборів взагалі заробило 2 мільйони доларів", - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, колишній перший заступник голови СБУ Віктор Трепак передав до НАБУ документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів деяким колишнім та нинішнім високопосадовцям. Йдеться по так звану "чорну бухгалтерію" Партії регіонів з загальними виплатами на суму близько двох мільярдів доларів.

Наприкінці травня у ЗМІ з'явилися документи, що свідчать про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів: як фінансувалася партія, куди витрачалися кошти тощо. Комірну книгу видатків ПР за перше півріччя 2012 року оприлюднила "Українська правда". Це розписки про отримання коштів з прізвищами особи, підписами, сумою, де вказані цілі платежів.

Основними кураторами називали колишнього голову бюджетного комітету Євгена Гєллєра, а також колишнього народного депутата Віталія Калюжного, які отримували великі гроші на фінансування діяльності партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-