Джемілєв:

Джемілєв: "Кримські" санкції тепер можуть поширитися на весь округ

Укрінформ
Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв вважає, що скасування Путіним так званого Кримського федерального округу і приєднання Криму до Південного федерального округу було проведено з метою уникнення міжнародних санкцій. Проте тепер вони можуть бути поширені на весь Південний федеральний округ.

Про це в четвер Мустафа Джемілєв заявив під час відкриття в МЗС України фотовиставки "Зникли безвісти і загинули за період окупації Криму Російською Федерацією", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Путін вирішив, що коли він приєднає Крим до іншого регіону, то Крим опиниться поза санкціями... Думаю, що нам потрібно звернутися у всі міжнародні організації, до Євросоюзу, до всіх країн, які ввели санкції відносно окупованого Криму, з тим, що тепер ці санкції мають бути поширені на весь той округ, до якого приєднали окупований Крим", - заявив Мустафа Джемілєв.

Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця, який брав участь у відкритті фотовиставки, також зазначив вірогідність поширення міжнародних санкцій на весь Південний федеральний округ, підкресливши, що "вкрадене, якщо його перенести в інший будинок, не перестає бути вкраденим".

"Якщо хтось думає, що вкрадене можна перенести в інший дім і воно перестане бути вкраденим - він глибоко помиляється. Більш того, той, хто ховатиме у себе вкрадене, стане поплічником крадіїв. Може статися так, що санкції, які діють безпосередньо на території Криму, серйозні партнери, країни і міжнародні організації поширять і на Південний федеральний округ Російської Федерації", - сказав Сергій Кислиця.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер опубліковано указ Путіна про включення Кримського федерального округу до складу Південного федерального округу, що складається з Республіки Адигея (Адигея), Республіки Калмикія, Краснодарського краю, Астраханської області, Волгоградської області і Ростовської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-