Україна назвала указ Путіна про Крим

Україна назвала указ Путіна про Крим "нікчемним"

Укрінформ
Україна висловлює рішучий протест у зв’язку з підписанням президентом Росії указу "Про Південний федеральний округ", яким Крим і місто Севастополь включені до складу Південного федерального округу РФ.

З такою заявою виступив у четвер у Нью-Йорку постійний представник України при ООН посол Володимир Єльченко, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Україна заявляє, що зазначений вище указ є нікчемним і таким, що не створює жодних правових наслідків", - наголосив дипломат.

Він назвав рішення Путіна "демонстративним нехтуванням російською стороною державним суверенітетом України та рядом міжнародних документів". Зокрема, йдеться про Статут ООН, Резолюцію ГА ООН А/RES/68/262 "Територіальна цілісність України", Меморандум про гарантії безпеки у зв'язку з приєднанням України до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї від 1994 року, зобов’язання за Договором про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ від 1997 року та іншими нормами міжнародного права.

"Українська сторона наголошує, що прийняття цього указу є продовженням системних дій Російської Федерації, що порушують імперативні норми загального міжнародного права", - наголосив Єльченко.

При цьому він підкреслив, що Україна вкотре закликає російську сторону "повернутися до виконання своїх зобов’язань", визначених Статутом ООН, а також припинити агресію та незаконну окупацію частини суверенної території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-