Геращенко сказала, коли розглянуть закон про відбудову житла на Донбасі

Геращенко сказала, коли розглянуть закон про відбудову житла на Донбасі

Укрінформ
Верховна Рада розгляне на початку вересня законопроект про фінансування відбудови зруйнованих в АТО приватних житлових будинків.

Про це заявила у четвер народний депутат від фракції БПП, перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко під час поїздки до Донецької області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“З тих речей, які не встигли прийняти (я б сказала, через безвідповідальність деяких депутатів, безлад у парламенті), а це принципове питання для багатьох людей, які проживають на цій території, що постраждали від конфлікту на Донбасі — ми не встигли прийняти закон щодо підтримки фінансування відбудови будинків, що постраждали під час війни”, - заявила Геращенко.

За її словами, серед авторів цього законопроекту, який вже зареєстрований у Раді, є у т.ч. представники БПП.

“Я можу пообіцяти, що цей законопроект буде розглянуто у перших числах вересня. І обов'язково Верховна Рада його підтримає, тому що немає пояснення, чому досі цей законопроект не підтримано”, - запевнила нардеп.

Як повідомлялось, Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у 28 липня відхилив три скарги українців з Ясинуватої та Трьохізбенки, які вимагали від України та Росії компенсації вартості їхнього знищеного внаслідок обстрілів житла.

"Суд постановляє, що їхні скарги є недостатньо обгрунтованими... і, відповідно, заявка є явно необгрунтованою і має бути відхилена відповідно до статті 35 §§ 3 (а) і 4 Конвенції", - йдеться у постанові суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-