В Україні більше ІТ-спеціалістів, ніж у багатьох країнах ЄС - єврокомісар

В Україні більше ІТ-спеціалістів, ніж у багатьох країнах ЄС - єврокомісар

Фото
Укрінформ
Україна має всі шанси до кінця нинішнього десятиліття реалізувати цифрову стратегію та долучитися до Європейського цифрового співтовариства.

Таку думку висловив комісар ЄС з питань цифрової економіки і суспільства Гюнтер Оттінгер на прес-конференції після Форуму з проблематики цифрової економіки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я впевнений, що до кінця цього десятиріччя Україна матиме можливість реалізувати цифрову стратегію і долучитися до європейського цифрового простору», - сказав Оттінгер.

Він наголосив, що Україна перебуває «далеко не в початковій точці» й має досить потужну базу ІТ-спеціалістів та стартапів для розвитку цифрової сфери.

«У вас більше ІТ-спеціалістів, більше стартапів, ніж у багатьох європейських країнах-членах ЄС, у вас високий рівень освіти й академічних знань», - підкреслив єврокомісар.

Водночас він зазначив, що протягом наступних тижнів спільна робоча група експертів з України та ЄС має напрацювати спільний порядок денний, виробити пріоритети співпраці у цифровій галузі, сформувати дослідницький сектор, аби мати змогу проводити спільні дослідницькі проекти, визначити інфраструктуру тощо.

За його словами, за цей час необхідно визначити часові рамки переходу на 3G та 4G і встановити відповідний часовий графік розгортання 5G.

«Це не коштує дуже багато грошей. Тут необхідно досягнути спільного взаєморозуміння і бути готовими на компроміси між вашою промисловістю, вашим бізнесом і вашим урядом», - наголосив Оттінгер.

Фото: Данііл Шамкін, Укрінформ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-