Уряд затвердив типові вимоги для

Уряд затвердив типові вимоги для "найвищих" держслужбовців

Укрінформ
Кабінет Міністрів України затвердив своєю постановою Типові вимоги до осіб, які претендують на зайняття посад державної служби категорії "А".

Відповідну постанову від 22 липня №448 оприлюднено на сайті уряду.

Згідно з постановою найвищі державні посади зможуть обіймати особи, які вільно володіють українською мовою, а з 1 травня 2018 року вимагатиметься також володіння однією з офіційних мов Ради Європи – англійською чи французькою.

Претенденти на зайняття посад державної служби категорії "А" повинні мати також загальний стаж роботи не менше 7 років і не менше 3 років досвіду роботи на посадах держслужби категорій "А" чи "Б" або на посадах не нижче керівників структурних підрозділів в органах місцевого самоврядування, або досвід роботи на керівних посадах у відповідній сфері.

Крім цього, претенденти на на найвищі державні посади зобов'язані мати вищу освіту і ступінь магістра.

У постанові уряду також визначено спеціальні вимоги до претендентів на зайняття посад державної служби категорії "А". Серед них - знання законодавства, здатність до стратегічного планування, вміння працювати з великим обсягом інформації та виконувати одночасно кілька завдань, володіти знаннями з бюджетного законодавства та вміння працювати в умовах електронного урядування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-