Климпуш-Цинцадзе: SeaBreeze-2016 показує рівень співпраці України і США

Климпуш-Цинцадзе: SeaBreeze-2016 показує рівень співпраці України і США

Укрінформ
SeaBreeze-2016 сприятимуть зміцненню міжнародного співробітництва та взаємодії армій і флотів країн-партнерів, а також підвищать роль і місце України у європейській системі безпеки.

Про це заявила віце-прем`єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе на відкритті активної фази українсько-американських військових навчань SeaBreeze-2016 в Одесі, повідомляє Урядовий портал.

«Україна і США проводять ці навчання понад 18 років. І це чудовий приклад рівня нашої співпраці. SeaBreeze-2016 - крок зі зміцнення міжнародної системи миру і стабільності», - підкреслила Климпуш-Цинцадзе.

"За нинішньої напруженої ситуації, викликаної нецивілізованою поведінкою Росії, ми зацікавлені в якомога більшій участі у військових навчаннях цього року. Україна зіштовхнулася з гібридною неоголошеною війною.", – сказала віце-прем`єр-міністр.

За словами Климпуш-Цинцадзе такі умови змушують нашу державу шукати нові форми взаємодії для запобігання поширенню агресії та насильства у Європі і по всьому світові.

Навчання як SeaBreeze-2016 дозволяють Україні, що відмовилася від свого позаблокового статусу і відновила курс на євроатлантичну інтеграцію, зміцнити військовий потенціал збройних сил відповідно стандартів до НАТО. «Зараз для нас, як ніколи, важлива підтримка наших партнерів, зокрема, в рамках програми «Партнерство заради миру», – наголосила віце-прем`єр-міністр.

Як повідомлялось, українсько-американські військово-морські навчання Sea Breeze-2016 проводяться з 18 по 30 липня у північно-західній частині Чорного моря, Одеській та Миколаївській областях.

фото: прес-служба віце-прем`єра

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-