Пайєтт: Дуже приємно, що моя місія в Україні завершується участю у «Сі Бриз»

Пайєтт: Дуже приємно, що моя місія в Україні завершується участю у «Сі Бриз»

Укрінформ
Мета українсько-американських навчань «Сі Бриз-2016», активна фаза яких почалася сьогодні в Одесі, - підвищити здатність Збройних Сил України захищати свою територію.

На цьому наголосив Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт під час урочистої церемонії відкриття активної фази «Сі Бриз - 2016», повідомляє прес-служба Міноборони України.

"Джеффрі Пайєтт зазначив, що головним принципом американської політики була і залишається підтримка українського народу і наголос на необхідності дотримання суверенітету та територіальної цілісності України. Головна мета цих навчань — підвищити здатність Збройних Сил України захищати свою територію. Уряд США надав понад 600 мільйонів доларів у якості допомоги. Головне — це покращити українські Збройні Сили та можливості українського керівництва у галузі безпеки і оборони, забезпечення можливості українського народу захищатись", - йдеться в повідомленні.

Посол зазначив, що вперше в історії серії навчань «Сі Бриз» в український порт прибули два американських військових кораблі - есмінець «Росс» та десантний корабель «Уітни Айленд», і дуже важливо, що цього року американські військові можуть брати участь у сухопутній частині навчань, яка полягатиме у амфібійній висадці на узбережжя за участю 350 військовослужбовців.

Окремо Пайєтт відзначив «ту зосередженість, яку виявляють пан міністр оборони Степан Полторак та віце-прем’єр міністр пані Клімпуш-Цинцадзе у питаннях військової реформи».

"Мені дуже приємно, що моя місія в Україні на посаді Посла Сполучених Штатів Америки завершується моєю участю у одних з найбільших спільних з Україною навчань — це дуже гарна ознака", — зауважив посол США.

Всього, у навчаннях бере участь понад 400 американських військових, а також літаки та вертольоти. Пайєтт наголосив, що «Сі Бриз» — навчання багатонаціональні: у них беруть участь 13 країн, включаючи Велику Британію, з якою США мають давні та міцні партнерські стосунки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-