ОУН під Києвом готує зустріч учасникам ходи УПЦ МП

ОУН під Києвом готує зустріч учасникам ходи УПЦ МП

Укрінформ
Під Києвом активісти ОУН готуються зустріти хресну ходу. На 19-му кілометрі житомирської траси, біля зупинки «Сосновий бір» виріс блокпост з українською символікою. Поруч чергують правоохоронці.

Про це повідомляє ZiK.

"Добровольчий рух ОУН почав підготовку до блокування сепаратистського ходу РПЦ. Активісти руху вранці 23 липня почали підготовку блокпоста по житомирській трасі, по якій в Київ направляється т.зв.хресна хода", - йдеться в їх повідомленні.

На місці вже присутні кілька десятків активістів з різних міст. Над блокопстом піднята націоналістична символіка, розведені багаття, готується їжа.

Поряд стоїть близько десятка автобусів поліції. Дехто з правоохоронців прямо висловлює свою підтримку ОУНівцям. За словами поліцейських, їм було поставлено завдання перешкоджати провокаціям з боку учасників ходи.

Блокпост знаходиться на 19-му кілометрі житомирської траси, зупинка «Сосновий бір».

Керівництво ОУН планує, що табір біля блокпоста буде цілодобовий і триватиме до прибуття ходи, що заплановано на 26-27 липня.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральний прокурор України звернувся до патріотичних організацій, які збираються протистояти цій Ході, і закликав продемонструвати свою українську позицію, взявши участь 28 липня в Українській ході, ініційованій Патріархом Філаретом, "заодно показавши, що в Україні є потужна Українська церква".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-