Активісти: прокурори не змогли б займатися рекетом без підтримки суддів

Активісти: прокурори не змогли б займатися рекетом без підтримки суддів

Укрінформ
До 100 громадських судових засідателів почали роботу у Харківській області в рамках громадського проекту "Справедливий суд".

Про це розповів на прес-конференції координатор проекту, голова громадської організації "Антикорупційна рада" Віктор Трубчанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проект створений для моніторингу відкритих судових процесів, вивчення і оцінки досудового слідства. Зараз громадські працівники моніторять 14 судових процесів, а всього з початку червня вивчені 32 процеси. Ми опублікуємо свої звіти, і люди побачать, де помилилися судді, а де - обвинувачення і захист", - зазначив Трубчанов.

За його словами, якщо громадські працівники визнають роботу судді незадовільною, то йому повідомлять про недовіру: "Цю інформацію буде передано до Верховної Ради і Президентові України Петру Порошенку".

"Справжня корупція, коли до підприємця приходять прокурори і вимагають данину, погрожуючи посадити його до в'язниці. У цьому разі прокурори - банда рекетирів. Вони можуть працювати в такому ключі тільки тоді, коли їх підтримують суди. Цю систему потрібно зламати, чому і сприятиме проект "Справедливий суд", - наголосив учасник прес-конференції доктор філософських наук Ігор Рассоха.

Громадські засідателі, як прозвучало на прес-конференції, відвідуватимуть суди і фіксуватимуть хід процесу на відео. В їх компетенцію не входить аналіз судового рішення по суті справи, але вони проаналізують хід процесу, дотримання закону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-